Iltalehti uutisoi 189-senttisestä Matti Viiposta, joka painoi vielä viime vuoden lopulla tuhdit 200 kiloa. Sitten kuvioihin tulivat porkkanat: Nyt Viippo painaa 37 kiloa vähemmän. Miten ihmeessä porkkanatemppu tapahtui?

 

Grilliruoka, oluet ja makkarat pois – porkkanaa tilalle

Viippo kertoo Iltalehden haastattelussa olleensa aiemmin töissään liiaan kiireinen syömään terveellisesti. Työlounas koostui usein grilliruoasta ja illalla sama linja jatkui makkaran ja oluen merkeissä. Olo ja mieli olivat kuitenkin usein ruokavalion mukaiset: Raskaat. Viippo halusi tilanteeseensa muutosta, jo senkin takia että hän halusi olla parempi roolimalli 16-vuotiaalle pojalleen.

Viipon laihdutustarinassa käänteentekeväksi asiaksi osoittautuivat suhteet porkkanantuottaja Arto Hyytiäiseen, joka lupautui sponsoroimaan Viipolle raaka-aineita terveellisemmän ruokavalion perustaksi. Makkara, olut ja grilliruoka saivat jäädä – tilalle tuli porkkana.

 

 

Porkkana – yllättävän monipuolinen raaka-aine

Viippo huomasi pian että porkkanasta on moneksi: Pienet babyporkkanat menevät sellaisenaan välipalana, ja isommista porkkanoista saa taiottua vaikka mitä pääruokia. Viippo vinkkaa, että porkkanan kanssa kannattaa kokeilla myös voimakkaampia mausteita, kuten chiliä ja valkosipulia.

Porkkanan lisääminen ruokavalioon ei toki ollut ainoa muutos jonka Viippo teki – liikunnan lisääminen ja säännöllinen ateriointirytmit ovat myös olleet tärkeässä osassa painonpudottamisessa. Lisäksi Viipon perheessä syödään nykyisin monipuolisesti muitakin kasviksia ja juureksia.

 

Miten sinä valmistat porkkanaa ruoaksi? Kommentoi!

 

Katso myös:

Herkkuja porkkanasta

Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Iltalehti

Kuva: Jonathunder

Kommentit

kommenttia