Emma Bertilsson on muuttunut tyystin eri ihmiseksi muutamassa vuodessa.

Aiemmin Emma oli vielä sairaalloisen lihava. Hän kärsi myös jatkuvista nivelkivuista ja lähes päivittäisestä kuumeesta. Lopulta hän totesi että oli tehtävä päätös: joko hän riistää itseltään hengen tai aloittaa kaiken alusta. Hän päätti ottaa härkää sarvista ja tehdä totaalisen elämänmuutoksen.

Onnistumisen avaimet: Arkiliikuntaa ja karkit pois

60 kiloa pois muutamassa vuodesssa – kuulostaa uskomattomalta suoritukselta, varsinkin kun se tapahtuu ilman leikkauksia tai dieettejä. Emman muodonmuutoksen takana on yksinkertaisesti arkiliikunta ja epäterveellisten herkkujen vähentäminen.

Emma kertoo jättäneensä ensitöikseen sipsit, karkit ja muut epäterveelliset herkut vähemmälle ja siirtyneensä syömään tavallista kotiruokaa roskaruoan sijaan. Tämän ansiosta Emma alkoi nukkua paremmin ja kivut vähenivät.

Tärkeimmäksi asiaksi laihdutuksen kannalta Emma mainitsee kuitenkin liikunnan. Hän kertoo aloittaneensa pyöräilyllä ja edenneensä myös muihin vaativampiin lajeihin kun kuntoa tuli lisää. Nykyisin Emma harrastaa myös uimista ja juoksua. Myös arkiliikunnan lisääminen oli tärkeässä roolissa: Emma alkoi esimerkiksi nousta portaita hissin käyttämisen sijaan.

Muita painonpudottamista tavoittelevia Emma neuvoo: ”Tavoitteet kannattaa pilkkoa pienempiin osatavoitteisiin, jotka saavutettuaan on lupa myös palkita itseään. Itseään kohtaan ei pidä olla myöskään liian ankara. Tuloksia ei kannata odottaa nopeasti, vaan prosessille on annettava sen vaatima aika.”

 

laihdutusnappi

 

Lähde: ExpressenIltalehti

Kommentit

kommenttia