Lapsi voi saada liikaa sokeria. Näissä ruokatuotteissa piilee vaara.

Tiesitkö, että alakouluikäisen lapsen ei tulisi syödä sokeria viidentoista palan vertaa enempää päivässä? Tämä määrä täyttyy ja ylittyy kuitenkin helposti monilla suomalaislapsilla.

Tarkista siis oman lapsesi ruokailutottumukset oheisen listan avulla.

1. Jogurtit ja viilit

Tavallisessa purkillisessa makuviiliä on sokeria jopa kymmenen palaa – päivän sokeritarpeesta lähes kolmasosa. Korvaa lapsesi jogurtit ennemmin maustamattomalla kreikkalaistyylisellä jogurtilla. Voit maustaa sitä esim. marjoilla tai tilkalla hunajaa.

2. Mehut

Terveellisinä pidettyjä tuoremehujakin on syytä juoda kohtuudella – puhumattakaan muista limsoista. Tavallisessa kahden desilitran tuoremehussa on sokeria noin kahdeksan palan verran.

3. Karkit

Vietetäänkö teillä joka päivä karkkipäivää? Ei kannattaisi, koska lapsi saa yhdestä 300 gramman hedelmäkarkkipussista koko viikon sokerikiintiönsä täyteen. Karkkien mussuttamisen tulisi liittyä vain erikoistilaisuuksiin kuten syntymäpäiviin ja muihin juhliin, ei jokapäiväiseen arkeen.

4. Hedelmät

Hedelmät ovat luonnollinen korvike karkille. Ne tyydyttävät makeanhimon, mutta samalla lapsi saa niistä kuitua ja tärkeitä vitamiineja sekä hivenaineita.

Lähde: Iltalehti