Asioi näin pikaruokaravintolassa.

Hesburgerin työntekijä päätti laatia listan asioista, jotka hampurilaisravintoloiden työntekijöitä asiakkaissa ärsyttävät. Lue siis lista läpi ja noudata sitä, niin saat ystävällisempää, parempaa ja ehkä nopeampaakin palvelua.

Toimi näin:

1. Vie roskat roskiin ja tarjottimet paikalleen

Työntekijöiden tehtäviin kuuluu pitää ravintolatila puhtaana, joten helpotat hieman työntekijöiden työtaakkaa hoitamalla roskasi roskiin.

2. Älä tee erikoistilauksia, jos ei ole pakko

Varsinkin ruuhka-aikoina kannattaa harkita, haluatko todella hampurilaisesi ilman suolakurkkua, vaikka voisit poimia kurkut itsekin pois.

3. Tervehtiminen

Tervehtiminen kuuluu hyviin käytöstapoihin. Hymyily ja tervehtiminen eivät koskaan ole pahasta – ärhentely ja tuiskiminen pilaavat kaikkien päivän.

4. Tee tilauksesi selkeästi

Ilmoita tilauksesi selkeästi: Otatko koko aterian vai pelkän hampurilaisen. Jos otat aterian, ilmoita millä juomalla sen otat ja otatko mukaan vai syötkö paikan päällä.

5. Mieti tilauksesi etukäteen

Mieti tilauksesi jo ennen kassalle astumista. Näin säästät kaikkien aikaa.

6. Anna mahdolliset etukupongit kassalle ensimmäisenä

Etukuponkien lunastamiseen vaaditaan tiettyä kassanäppäilyä, joka ei ole välttämättä helppoa enää siinä vaiheessa kun tilaamasi ateria on ehditty lyödä kassaan normaalihintaisena.

7. Malta mielesi, anna palaute asiallisesti

Oliko suolakurkuttomana tilaamassasi hampurilaisessa sittenkin suolakurkkuja? Ei ole syytä menettää malttiaan, vaan palaute kannattaa antaa asiallisesti. Sen voit tehdä ravintolan kotisivujen kautta tai paikanpäällä suoraan ravintolan esimiehelle. Virheet hyvitetään yleensä ongelmitta – sinun ei tarvitse heittäytyä ääliöksi sen vuoksi.

8. Tilaa valmiina oleva tuote, jos sinulla on kiire

Hesburgereissa ja McDonald’seissa on nykyään tv-ruudut, joista voit nähdä mitä tuotteita on valmiina. Jos tv-ruutua ei ole, voit kysyä valmiista tuotteista. Tilaa valmiina oleva tuote niin saat tilauksesi nopeammin.

9. Pyydä rohkeasti apua

Jos olet liikuntarajoitteinen tai muusta syystä tarvitset apua, kysy rohkeasti apua. Työntekijät auttavat mielellään, mutta eivät aina muilta kiireiltään huomaa avun tarvetta.

 

Katso myös:

Hampurilaisherkkuja

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia