Kurkku saattaa olla yksi aliarvostetuimmista vihanneksistamme.

Siinä on runsaasti tärkeitä ravintoaineita, mm. B1, B2, B3, B5 ja B6-vitamiineja sekä foolihappoa, C-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, kaliumia ja sinkkiä. Kyseessä on siis todellinen vitamiinipommi!

Tässä 8 näppärää käyttötarkoitusta tälle monipuoliselle kasvikselle.  

1. Korvaa colajuoma kurkulla

Haluatko jotakin virkistävää snacksia välipalaksi? Jätä colajuomat kaupan hyllyyn ja osta kurkku! Kurkussa on paljon B-vitamiinia, luonnollista hiilihydraattia ja vettä, jotka kaikki virkistävät mieltä pitkäkestoisemmin kuin yksikään colajuoma.

2. Hiero kurkkua peiliin suihkun tai kylvyn jälkeen

Usko tai älä, mutta kun pyyhit peiliä kurkkuviipaleella, peili pysyy kirkkaana! Kaupan päälle saat kylpylämäistä tuoksua kurkuntuoksuisesta peilistä.

3. Hiero puhtaaksi samantien myös pesuallas ja wc-pytty!

Kurkku toimii myös puhdistukseen! Kurkunpalalla saat jynssättyä piintyneet tahrat niin posliinista kuin ruostumattomasta teräksestäkin. Kurkun kuori toimii myös pyyhekumina!

4. Helpota krapulaa – syö kurkkua ennen nukkumaanmenoa

Kostean illan jälkeen kannattaa syödä kurkkua ennen nukkumaanmenemistä. Kurkussa on juuri oikea määrä koville joutuneen kehon tarvitsemia vitamiineja ja hivenaineita. Kurkku on myös 90-prosenttisesti vettä. Krapulainen keho tarvitsee vettä toipuakseen.

5. Raikasta hengityksesi

Kurkkupastillit lopussa? Ei hätää. Leikkaa kurkkuviipale ja paina se suusi yläosaa vasten 30 sekunnin ajaksi. Pahanhajuinen hengitys voi johtua yksinkertaisesti siitä, että suusi on kuiva. Kurkku nesteyttää ja vie ikävät aromit mennessään.

6. Kiillota kenkäsi

Hätätilanteessa kurkku käy myös kenkien kiillottamiseen. Hinkkaa kurkunpäällä kenkiäsi ja pyyhi pois siemenet.

7. Karkoita stressi kurkkuhöyryillä

Laita kokonainen kurkku kiehuvaan veteen ja nauti kylpylämäisistä höyryistä. Kurkkuhöyryjen on todettu vähentävän mm. odottavien äitien stressitasoa.

8. Kokeile jotain uutta

Katso Herkkusuusta kurkkuresepti-inspiraatiota!

 

Lähde: Learnist

Kommentit

kommenttia