Tietyt ruoat identifioituvat vahvasti tiettyihin maihin. Esimerkiksi pizza yhdistetään kaikkialla Italiaan ja hampurilaiset Yhdysvaltoihin. Edellämainitut esimerkit eivät kuitenkaan pidä paikkaansa, kuten kohta opit…

 

1. Pizza

  • Jo antiikin Kreikassa valmistettiin litteitä focaccia-leipiä, jotka muistuttivat erehdyttävästi pizzaa. Tämä tapahtui siis jo ennen kuin todellinen pizzabuumi alkoi Napolin seudulla Italiassa. Katso täältä pizzaherkkuja.

 

2. Hampurilainen

  • Nimensä mukaisesti hampurilainen on todennäköisesti saanut alkunsa Saksan Hampurin seutuvilla, mistä se on meriteitse levinnyt mm. Yhdysvaltoihin 1840-luvulla. Katso myös: Hampurilaisherkkuja.

 

3. Onnenkeksit

  • Inspiroivia viestilappusia sisältävät onnenkeksit eivät suinkaan ole kotoisin Kiinasta, vaan Japanista.

 

4. Ketsuppi

  • Ketsuppi-sana tulee kiinankielestä ja tarkoittaa kalakastiketta. Ilmeisesti Jenkit kuitenkin keksivät ensimmäisenä lisätä ”kalakastikkeeseensa” tomaatteja. Ensimmäinen tomaattiketsuppiresepti on tiettävästi vuodelta 1812.

 

5. Churrot

 

6. Omenapiirakka

 

7. Croissantit

  • Mikä voisi olla ranskalaisempaa kuin croissantit ja kupillinen café au laitia? Karu totuus kuitenkin on, että croissant kehitettiin 1600-luvulla Itävallassa. Kuningatar Marie Antoinette vei croissantteja Ranskaan vasta 1900-luvulla, ja sai aikaan varsinaisen croissant-buumin. Katso myös: Croissant-herkkuja.

 

8. Spagetti lihapullakastikkeella

  • Spagetti ja lihapullat ovat kyllä erillisinä ruokalajeina hyvin tyypillisiä italialaisruokia, mutta yhdessä ne ovat suhteellisen tuore keksintö. Amerikkaan muuttaneet italialiaiset alkoivat yhdistellä lihapullia ja spagettia 1700-1800-lukujen vaihteessa. Tapa levisi myöhemmin takaisin vanhalle mantereelle. Katso myös: Spagetti- ja lihapullaherkkuja.

 

 

Lähde: Huffington Post

Kuva: TheCulinaryGeek

Kommentit

kommenttia