Nukutko huonosti? Koetko oleavasi usein hieman äreä herättyäsi?

Kokeile näitä seitsemää tieteellisesti todistettua tapaa herätä onnellisempana!

Tässä seitsemän tieteellisesti todistettua tapaa herätä onnellisempana:

1. Pidä kukkasia aamiaispöydälläsi

Erään Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kukkivien kukkasten näkeminen aamulla tekee onnellisemmaksi. Tiedemiesten mukaan kukkaset ovat eräänlainen alitajuinen viesti turvallisuudesta aivoillemme: ”Nämä kukat kertovat että hedelmäsato on pian korjattavissa ja asiat ovat mallillaan”.

2. Nuku oikealla kyljelläsi

Turkkilaisten tiedemiesten tekemässä kokeessa havaittiin, että oikealla kyljellään nukkuvat ihmiset kertoivat näkevänsä enemmän rentouttavia, hyviä unia kuin vasemmalla kyljellä nukkuvat. Tämä saattaa johtua siitä, että vasemmalla kyljellä nukkuessa mahalaukku ja muut sisäelimet joutuvat enemmän puristuksiin kuin oikealla puolella.

3. Purista itsellesi tuoretta appelsiinimehua

Vaikutus ei perustu vain siihen että appelsiinit ovat kirkkaan keltaisia kuin aamuaurinko: Appelsiineista saat myös paljon B6-vitamiinia ja foolihappoa – aineita joiden puute voi johtaa jopa masennukseen.

4. Mene nukkumaan tuntia aiemmin

Perustelut ovat ilmeisiä: Heräät virkeämpänä, optimistisempana ja energisempänä. Erään tutkimuksen mukaan univaje heikentää myös huumorintajua – siis kykyä ymmärtää ja kertoa hauskoja juttuja. Älä siis ole ilonpilaaja, vaan varmista riittävä unensaanti!

5. Tee kymmenen Burpee -hyppyä takapihallasi

Aamutuimaan suoritettu, verenkiertoa stimuloiva aerobinen liikunta saa kehosi vetreäksi ja saa päiväsi alkamaan energisemmin. Vaikutus ulottuu myös mielesi vireyteen, ja voi taata jopa paremmat unet seuraavana yönä. Tutkimusten mukaan ulkona suoritettu liikunta on erityisen tehokasta, joten käy tekemässä muutama burpee-liike tai haarahyppy takapihallasi tai parvekkeellasi!

Ai mikä burpee? Näin se käy:

6. Älä ikinä itke itseäsi uneen

Nukkuminen ei ole vain aivojen lepoaikaa – nukkuessa aivot myös tallentavat päivän aikana opittua. Erityisen tarkasti tallentuvat muistikuvat, joihin liittyy voimakkaita tunteita. Tämän vuoksi rankan ja avoimeksi jääneen riidan jälkeen ei tulisi mennä nukkumaan.

Tutkijat huomasivat, että kun koehenkilöille näytettiin ahdistavia kuvia juuri ennen nukkumaanmenoa, koehenkilöt heräsivät ahdistuneina, ja ahdistuneisuus jatkui jopa koko päivän. Sen sijaan koehenkilöt jotka näkivät ahdistavat kuvat keskellä päivää, eivät olleet ahdistuneita enää kovin pitkään kuvat nähtyään. Uni siis vahvistaa ja tallentaa voimakkaita tunteita – niitä ei siis kannata kerryttää juuri ennen kuin olet menossa nukkumaan.

7. Aloita päiväsi lemmenleikillä

Aamulla sekä miehen että naisen kehojen testosteronitasot ovat korkeimmillaan. Tätä tietoa kannattaa hyödyntää makuuhuoneen puolella: Aamulla lemmenleikit voivat luistaa normaaliakin paremmin. Samalla verenkierto vilkastuu ja keho saa todellisen energiabuustin päivään.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Aamiaisinspiraatiota parempaan päivään
Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia