Ruokavaliolla on merkitystä niin ihosi kuin koko elimistösi hyvinvoinnille.

Valitse näitä ruokia kaupasta ja huomaa ero myös ihollasi.

1. Pellavansiemenet

Pellavansiemenistä saat paljon omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat pitämään ihosi kimmoisana. Lisää pellavansiemeniä esimerkiksi kaurapuuroosi tai smoothieen.

2. Mustikat, luumut, karhunvatukat

Useimmat siniset marjat tekevät hyvää ihollesi, koska ne sisältävät paljon luontaisia antioksidantteja. Antioksidantit hidastavat ikääntymiseen liittyviä solumuutoksia kehossasi. Tsekkaa täältä mustikkaisia herkkuja.

3. Auringonkukan siemenet

Auringonkukan siemenissä on paljon E-vitamiinia, joka ehkäisee auringon UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ihossasi. Lisää kourallinen auringonkukan siemeniä esimerkiksi puuroon, muroihin tai salaatteihin.

4. Tumma suklaa

Tumman suklaan flavonoidit ja antioksidantit pitävät ihosi hehkeänä. Muutama pala tummaa suklaata silloin tällöin ei myöskään aiheuta finnejä, toisin kuin usein kuulee väitettävän. Muista kuitenkin kohtuus – suklaa on tunnetusti varsin kaloripitoista herkkua.

5. Bataatit

Bataateissa on paljon A- ja C-vitamiinia. C-vitamiini lisää kollageenin eli ihon terveyden kannalta tärkeän proteiinin tuotantoa. A-vitamiini on antioksidantti, joka ehkäisee monia ikääntymisen merkkejä. Katso täältä bataattireseptejä.

6. Tomaatit

Tomaateissa on antioksidanttia nimeltä lykopeeni. Lykopeeni on siitä erikoinen ainesosa, että sen teho paranee kun sitä lämmitetään. Valmista siis tomaattikeittoa tai viipaloi tomaattia pizzasi päälle.

7. Kreikkalainen jogurtti

Vähäsokerinen ja proteiinipitoinen kreikkalaistyyppinen jogurtti on erinomainen aamiaisvalinta myös ihon terveyden kannalta. Jogurtissa ihonkin terveyden kannalta tärkeä proteiini on hyvässä ja helposti imeytyvässä muodossa. Ripottele jogurtin pinnalle marjoja ja makeutukseksi korkeintaan tilkka hunajaa.

Lähde: Womanitely

Kommentit

kommenttia