Laihdu syömällä oikein.

Toimi näin:

1. Käytä tulisia mausteita

Tuliset mausteet lähettävät aivoihin kylläisyyssignaalia tehokkaammin kuin laimeammat maut, kertoo tohtori Lawrence Cheskin Womens Health Magazinelle. Lisäksi ne ovat terveellinen korvike suolalle.

2. Syö omena päivässä

Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan yhden omenan syöminen ennen ateriointia kannattaa: Yhden omenan syöminen ennen pasta-ateriaa sai koehenkilöt syömään 15 % vähemmän kaloreita kuin normaalisti.

3. Muista 20 minuutin sääntö

Ravitsemusterapeutti Lauren Slayton muistuttaa, että kylläisyystuntemukset syntyvät vasta noin 20 minuutin kuluttua ruoan syömisestä. Syö siis maltilla ja kuuntele kehoasi. Näin vältät ylensyömisen.

4. Jätä keinotekoiset makeutusaineet

Useiden tutkimusten mukaan keinotekoiset makeutusaineet eivät ole hyvä valinta laihduttajalle – pikemminkin päinvastoin. Ne nimittäin huijaavat kehoa luulemaan että luvassa on energiapitoisia herkkuja. Tämä sekoittaa aineenvaihduntaa ja saa sinut himoamaan makeita herkkuja entistä enemmän.

5. Suosi tyydyttymättömiä rasvoja

Voisi kuvitella, että pihvien ja muiden lihatuotteiden sisältämä rasva toisi kylläisyydentunteen nopeimmin, mutta näin ei ole asianlaita. Tutkimusten mukaan pähkinöiden, avokadon ja muiden kasvikunnan tuotteiden sisältämä rasva täyttää tehokkaammin. Katso myös: Avokado– ja pähkinäherkkuja.

6. Syö siemeniä

Chia- ja pellavansiemenet molemmat turpoavat mahassa moninkertaisiksi. Tästä yksinkertaisesta syystä ne ovat erityisen täyttävää syötävää. Lisää siis siemeniä aina salaatteihisi.

7. Syö popcornia

Joskus himoilleen ei vain voi mitään – silloin on saatava tunkea naamansa täyteen snackseja. Kannattaa kuitenkin valita sellaisia ilmavia snackseja jotka täyttävät tehokkaasti ja sisältävät mahdollisimman vähän turhia kaloreita. Popcornit ovat hyvä ja kohtalaisen terveellinenkin vaihtoehto. Katso täältä popcorn-niksejä.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia