Hyvät yöunet ja oikeat aamurutiinit takaavat sen että päiväsi saa mahdollisimman hyvän startin!

Aamuiset toimenpiteet tuottavat monille vaikeuksia. Niinpä moni päätyykin torkuttamaan herätyskelloa niin kauan kunnes on pakko lähteä hirveällä kiireellä kouluun tai työpaikalle.

Kerromme sinulle nyt 5 yleistä ”mokaa”, joita liian moni (minä mukaan lukien) tekee heti herättyään.

1. Laiminlyöty aamiainen

”Minulla aamuisin ei ole nälkä, niin miksi ihmeessä söisin ruokaa? Voinhan ottaa välipalan työmatkalla tai syödä lounaan aikaisemmin” – tässä on olettamus ja tapa, johon liian moni henkilö sortuu (minä mukaan lukien). Moni haluaa myös nukkua aamuisin pidempään ja käyttää mahdollisimman vähän aikaa ennen töihin lähtöä.

Kehosi tarvitsee yön jälkeen ravintoa viimeistään kaksi tuntia sen jälkeen, kun olet herännyt. Jos aamiaisen jättää väliin, vaikutukset tulevat luultavasti ilmi päivällä, kun tulet väsyneeksi ja keskittymiskyky alkaa herpaantua.

2. Jää sänkyyn makaamaan älypuhelimen kanssa

Moni herää aamuisin älypuhelimen herätyskelloon, jonka seurauksena puhelin onkin kätevästi valmiina ja voit aloittaa somettamisen. Älä missään nimessä tee näin. Syy? Heräämisen tulisi tapahtua rauhassa ja ihmisten olisi suositeltavaa odottaa vähintään 30 minuuttia ennen kuin puhelinta voi alkaa näpyttelemään huoletta.

Pääset myös aloittamaan päiväsi hyödyllisemmillä asioilla, kuten aamupalalla, hampaiden harjauksella ja peseytymisellä.

3. Et juo vettä herättyäsi

Menetämme yöllä kehostamme nesteitä, joita keho tarvitsee aamulla. Vesi käynnistää kehosi aamuisin, jonka ansiosta piristyt jo hieman ennen kuin saat ensimmäisen kupin kahvia. Samaan aikaan vesi auttaa kehoa puhdistumaan ja pääsemään eroon myrkyistä sekä kuona-aineista.

4. Kahvi

Kahvia ei tulisi koskaan juoda tyhjään mahaan. Tyhjään mahaan juotu kahvi antaa toki aluksi melkoisen energiapiikin, mutta negatiiviset vaikutukset vievät pian voiton ja tunnet olosi väsyneeksi, kun kahvin vaikutus lakkaa.

Kahvi aiheuttaa myös helpommin närästystä, jos sitä nauttii aamuisin tyhjään vatsaan. Jos kahvi on ainut keino, jolla tunnet itsesi energiseksi aamuisin, niin suosittelen kokeilemaan parempia elämäntapoja ja pidempiä yöunia!

5. Älä petaa sänkyä heti herättyäsi

Tämä saattaa tulla monelle yllätyksenä – eikö äiti aina sanonut, että sängyn täytyy olla pedattuna ennen kouluun lähtöä?!

Sängyssä elää jopa puoli miljoonaa pölypunkkia, jotka toivovat että petaat sänkysi, jotta ylimääräinen kosteus ei pääse haihtumaan pois peiton, tyynyn ja lakanoiden välistä. Sängyn petaaminen heti heräämisen jälkeen tarkoittakin sitä että olet valmistanut punkeille täydellisen kasvihuoneen, jossa ne voivat lisääntyä nopeasti.

Sängyn voi kuitenkin pedata huoletta noin 30 minuuttia heräämisen jälkeen.

Noudata näitä sääntöjä ja tulet varmasti huomaamaan eron monin tavoin.

Mitä paremmin päivä lähtee käyntiin, sitä paremmin se myös sujuu – jaa vinkit Facebookissa!