Pelaaminen ja syöminen ovat kimurantti yhdistelmä: Aikaa ei useinkaan ole syödä edes yhdellä kädellä – saatikka sitten molemmilla. Niinä hetkinä jolloin nälkä painaa päälle kuin örkkiarmeija eikä peliohjainta voi laskea, saatat kaivata jotain mitä voisit ahtaa suuhusi yhdellä kädellä. Ongelma vain on, että useimmat yhden käden ruoat ovat epäterveellisiä: Hampurilaiset, suklaapatukat, ym.

Ei vaivuta epätoivoon, sillä terveellisiä ja maistuviakin yhden käden ruokia toki on. Tässä niistä muutama.

 

1. Rypäleet

  • Paljon C- ja K-vitamiinia. Makua on vaikka muille jakaa. Sinun ei tarvitse edes katsoa kulhoa, sen kuin upotat kätesi sinne ja heität herkulliset rypäleet suuhusi. Katso täältä rypäleherkkuja.

 

2. Pähkinät

  • Jos pelkät rypäleet tympivät, sekoita joukkoon pähkinöitä. Tai vaikka ei tympisikään, niin sekoita silti. Niissä on nimittäin paljon terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka suojaavat sinua mm. sydän- ja verisuonitaudeilta sekä monilta syöviltä. Katso täältä myös pähkinäisiä herkkuja.

 

3. Porkkanat

  • Porkkanoista saat vaikka mitä: A-, C- ja K-vitamiineja, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, niasiinia. Porkkanan beetakaroteeni parantaa myös pimeänäkökykyäsi – hyödyllinen ominaisuus hiipiessäsi örkkien selustaan. Katso täältä porkkanaisia herkkuja.

 

4. Hummus

  • Hummuksessa on rautaisannos monia tärkeitä aminohappoja, mm. tryptofaania, fenylalaniinia ja tyrosiinia. Yhdessä nämä kolme aminohappoa vaikuttavat aivoihisi kuin masennuslääke: Ne tekevät sinusta pirteämmän ja mukavamman kanssapelaajiasi kohtaan. Dippaa siis porkkanasi hummukseen! Katso täältä hummusohjeita.

 

5. Vesi

  • Hyvin nesteytetty keho pelittää paremmin: Käsien ja aivojen koordinaatio kärsii jos et juo tarpeeksi. Lorauta vettä pulloon ja sippaile pelin tuoksinassa.

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: LifeHacker

Kuva: Lars Frantzen

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset

Kommentit

kommenttia