Tässä viisi niksiä joiden avulla pidät vihannekset ja hedelmät tuoreina pidempään.

 

Tiesitkö näitä?

1. Anna mansikoille ja mustikoille kuuma kylpy

Laske puhtaaseen vatiin kuumaa (+50 C) vettä ja laske marjat sinne siivilässä 30 sekunniksi. Tämä ”lämpöterapia” tappaa ja puhdistaa pois homeitiöitä mansikoiden ja marjojen pinnalta. Anna tämän jälkeen marjojen kuivaa kunnolla ennen jääkaappiin laittamista tai pakastamista.

 

2. Pidä tomaatit POISSA jääkaapista

Useimmat vihannekset säilyvät pidempään jääkaapissa, mutta tämä ei päde tomaatteihin. Jääkaapin kylmyys pilaa tomaatin rakenteen ja maun jo parissa päivässä. Säilytä jääkaapin sijaan tomaatteja poissa auringonvalosta ja viileässä.

 

3. Kääräise lehtisalaatti talouspaperiin ja uudelleensuljettavaan pussiin

Lehtisalaatti menee herkästi pilalle, kun salaatinlehtien sisältämä kosteus tiivistyy ja saa kasvin pilaantumaan. Voit ehkäistä tämän kääräisemällä salaatin paperiin ja laittamalla käärityn salaatin uudelleensuljettavaan muovipussiin.

 

4. Palauta lehtisalaatin rapeus jäävedellä

Lurpahtiko lehtisalaatti? Saat siitä hieman freesimmän ja rapeamman kun annat sille pienen jäävesishokkihoidon: Anna salaatin mätkiintyä pari minuuttia jäävedessä ja kuivaa se. Salaatti ”virkistyy” silminnähden!

 

5. Pakasta hedelmät

Onko kaapissasi iso terttu banaaneja jotka ovat menossa ylikypsiksi? Heitä ne pakastimeen! Jos pilkot ne ensin ja suljet ne uudelleensuljettaviin pusseihin, saat niistä oivallista smoothieraaka-ainetta.

 

 

Katso myös:

Lisää niksejä

 

 

Lähde: Inhabitat

Kommentit

kommenttia