Salitreenin jälkeen kannattaa olla tarkkana mitä suuhunsa pistää. Tässä viisi yleisintä mokaa:

 

 

1. Odottelet yli puoli tuntia ennen syömistä treenin jälkeen

Ravitsemusterapeutti Nancy Clark kertoo Womens Health -lehden haastattelussa, että heti salitreenin jälkeen kannattaa syödä. Näin ehkäiset verensokeria laskemasta liian alas ja torjut treeniväsymystä.

 

 

2. Hengaat jääkaapilla treenin jälkeen

Tutkimusten mukaan useimmat meistä yliarvioivat rajusti treenien aikana kuluttamiemme kalorien määrän. Tästä syystä moni myös syö tarpeettoman paljon kaloreita treenin jälkeen – usein moninkertaisesti kulutettuihin kaloreihin nähden.

 

 

3. Juot urheilujuomia

Monet urheilujuomat sisältävät yhtä paljon sokeria kuin Coca-Cola, eivätkä urheilujuomien sisältämät hivenaineet edes ole tarpeellisia useimmille treenaajille.

Paras ja edullisin janojuoma on vesi. Urheilujuomia kannattaa harkita vain siinä tapauksessa että harrastaa esimerkiksi maraton-mittaisia juoksuja, joissa keho menettää merkittäviä määriä suoloja.

 

 

4. Innostut liikaa proteiineista

Proteiinit ovat toki tärkeitä lihasten kehitykselle, mutta niidenkin suhteen kannattaa pitää maltti – keho ei nimittäin pysty prosessoimaan niitäkään määräänsä enempää. Hiilihydraateilla ja rasvalla on myös tärkeä osansa elimistön hyvinvoinnissa. Tankkaa siis tyydyttymättömiä rasvoja esimerkiksi kalan ja pähkinöiden muodossa ja syö täysjyväriisiä pihvisi kanssa.

 

 

5. Palkitset itsesi alkoholilla treenin päätteeksi

Alkoholissa on kaksi ongelmaa palautusjuomana: Ensinnäkin alkoholi on itsessään diureetti, eli se stimuloi virtsan eritystä ja kuivattaa kehoa. Alkoholi myös hidastaa ja ehkäisee treenien repimissä lihaksissa tapahtuvaa proteiinisynteesiä.

Palkitse siis kaikin mokomin itsesi kunnon aterialla treenin jälkeen, mutta jätä oluen kittaaminen myöhemmäksi!

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Womens Health

Kommentit

kommenttia