Kupillinen kuumaa teetä maistuu eritoten syksyllä ja talvella kun illat ovat pimeitä ja kylmiä.

Teenjuonnille on nyt lisää hyviä syitä. Tutkimusten mukaan tee – erityisesti musta ja vihreä tee – sisältää monia terveydelle edullisia ainesosia. Tässä neljä terveyttä edistävää syytä juoda lisää tätä erinomaista seurustelujuomaa.

1. Vähentää riskiä sairastua munasarjasyöpään

American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin 170 000 naiskoehenkilöä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tutkimuksessa selvisi, että vain muutama kupillinen mustaa teetä päivässä vähentää riskiä sairastua munasarjasyöpään jopa 31 %:lla!

2. Alentaa verenpainetta

British Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vihreän ja mustan teen juojilla oli tilastollisesti merkittävästi vähemmän verenpainetta kuin heillä, jotka eivät juoneet teetä lainkaan. Vihreä tee oli hieman mustaa teetä tehokkaampi verenpaineen alentaja.

3. Vähentää riskiä sairastua haimasyöpään

Cancer Epidemology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin 2 000 kiinalaisen teenjuomistottumuksia. 908:lla näistä koehenkilöistä oli haimasyöpä. Tulosten mukaan vihreän teen juominen näyttää ehkäisevän haimasyövän esiintyvyyttä, etenkin naisilla. Teenjuojilla haimasyövän esiintyvyys oli 32 % vähäisempää kuin muilla koehenkilöillä.

4. Alentaa stressiä

Journal of Physiological Anthropology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin teen vaikutusta koehenkilöiden stressitasoon. Koehenkilöille annettiin stressaavia tehtäviä, joiden aikana heitä ohjeistettiin juomaan joko vettä tai teetä. Koehenkilöiden kuolanäytteistä mitattiin stressitasoa kuvaavien entsyymien määrä. Tulos oli selvä: Teetä juoneiden koehenkilöiden stressitaso oli merkittävästi alempi kuin pelkkää vettä juoneiden.

 

Katso myös:

Lisää teeinspiraatiota

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Health.com

Kommentit

kommenttia