Tiettyjä ruokia ja esineitä ei kannata missään olosuhteissa työntää mikroon.

Tässä 13 sellaista:

1. Kiinalaiset takeaway-boksit

Monissa kiinalaisissa takeaway-pakkauksissa on metallinen kantokahva, joka saa aikaan kipinöitä ja jopa tulipalon mikroon joutuessaan. Tarkkana siis tällaisten pakkausten kanssa – ja muidenkin metalliesineiden.

2. Paperiset ja pahviset uusiokuitupakkaukset

Kirjoitimme hiljattain pizzapakkausten terveyshaitoista. Samat haitat pätevät ruskeisiin lounaspusseihin ja muihin pahvipakkauksiin: Näiden pakkausten sisältämät kierrätyskuidut voivat sisältää mm. painomustetta, joka höyrystyessään ei todella tee ruoasta terveellisempää.

3. Jogurttipurkit

Kertakäyttöiset muovipakkaukset ovat kertakäyttöisiä syystä: Niitä ei tule varsinkaan laittaa mikroon. Mikrossa ne sulavat ja erittävät terveydelle haitallisia ftalaatteja ja muita kemikaaleja ruokaan.

4. Kananmunat

Älä koskaan lämmitä kananmunaa sellaisenaan mikrossa. Kananmunan sisällä olevat nesteet höyrystyvät ja räjähtävät kasvoillesi kun otat munan pois mikrosta – tuloksena voi olla pahojakin palovammoja.

5. Styroksipakkaukset

Monet itämaiset takeaway-annokset pakataan edelleen styroksisiin pakkauksiin. Styroksi on muovia, jota ei ole suunniteltu mikrotettavaksi – siitä irtoaa helposti haitallisia kemikaaleja ruokaan.

6. Pienet ja pyöreät hedelmät

Jos laitat esimerkiksi rypäleen mikroon niin sille käy näin hassusti.

7. Lautaset joissa on metallisia koristeita

Metalli on metallia, oli kyse sitten kullasta tai jostain vähemmän jalosta metallista. Älä laita mitään metallia mikroon.

8. Kastikkeet ja keitot (ilman suojakupua)

Etenkin tomaattipohjaiset keitot ja kastikkeet tekevät mikron sisuksesta ehkä tarpeettomankin värikkään. Muista aina kupu!

9.Muoviset kipot

Jollet ole varma että käyttämäsi kipot ovat mikroturvallisia (microwave safe), niin älä laita niitä mikroon. Muovista irtoaa kaikenlaista mitä et ruokaasi halua.

10. Tuliset pippurit

Jos jostain syystä työnnät tuoreita chilejä mikroon, niin kannattaa olla varuillaan kun avaat mikron ovea: Kapsaisiinikaasut voivat olla niin tymäkät että henkesi salpautuu ja silmäsi itkevät onnen kyyneleitä vielä seuraavana aamuna.

11. Matkamukit

Kahvi on kätevää ottaa mukaan muovisessa tai metallisessa matkamukissa, mutta älä yritä uudelleenlämmittää kahvia mikrossa: Jos muki on metallia, se saattaa hajottaa koko mikron – eikä kahvi taatusti lämpene koska mukin seinämien välissä on eristävä ilmatasku. Jos muki on muovia, se ei välttämättä kestä mikron lämpösäteilyä.

12. Folio

Folio on metallia, ja metalli ei kuulu mikroon. Folio voi aiheuttaa mikrossa tulipalon.

13. Ei mitään

Jos et laita mikroon mitään ja painat sen päälle, niin mikro saattaa tuhoutua. Jos mikrossa ei ole sisällä mitään mikä imisi mikroaaltosäteet, niin magnetroni – härveli joka tuottaa mikroaaltosäteitä – kerää kaikki tuottamansa säteet itseensä, ja saattaa hyvinkin hajota tuhannen päreiksi.

 

 

Katso myös:

Lisää mikroniksejä

 

 

Lähde: HuffPost

Kommentit

kommenttia