Puhdas koti on avain onneen – tässä 12 niksiä, jotka ovat kaiken lisäksi ympäristöystävällisiä!

Alla luetellut ohjeet toimivat ja ovat edullisia. Lisäksi et tarvitse kalliita pesuaineita ja muita kemikaaleja, jotka ovat haitaksi ympäristölle!

1. Mikroaaltouuni

Kaada saippuaa kostean pesusienen päälle ja puristele voimakkaasti, jotta saat mahdollisimman paljon vaahtoa. Aseta pesusieni mikroon ja lämmitä alimmalla teholla 30 sekunnin ajan. Avaa mikro ja kuivaa sisäpinnat. Pääset eroon pahasta hajusta, pinttyneestä liasta ja bakteereista, jotka tarttuvat pesusieneen.

2. Patjat

Kaikki patjat likaantuvat ajan kuluessa. Levitä likaisen patjan päälle leivinjauhetta ja odota muutama tunti kunnes voit imuroida jauhot pois. Kaikki likatahrat ja tunkkainen haju häviävät. Sama menetelmä toimii myös sohviin.

3. Leikkuulaudat

Suolan ja sitruunan yhdistelmä toimii erinomaisesti puisiin leikkuulautoihin. Levitä suolaa leikkuulaudalle ja hiero sitä puolikkaalla sitruunalla. Huuhtele lämpimällä vedellä.

4. Leivänpaahdin

Voit pestä kaikki vaikeasti tavoitettavissa olevat kohdat vanhalla hammasharjalla.

5. Vesihanat

Hiero hanaa vahapaperilla ja kalkki- sekä muut likatarhat tulevat pysymään pitkään poissa.

6. Silitysrauta

Aseta silityslaudalle lämmin rätti ja ripottele sen päälle 1 rkl suolaa. Kuumenna silitysrauta ja sulje höyry. Silitä suolattua rättiä muutamaan kertaan, mutta älä paina liian kovaa. Muutaman minuutin kuluttua silitysrautasi on kuin uusi!

7. Sälekaihtimet

Sälekaihtimien peseminen on usein aikaa vievää ja vaivalloista. Voit kuitenkin käyttää vanhaa sukkaa ja valkoviinietikkaa sälekaihtimien pesemiseen pienellä vaivalla. Laita sukka käteesi ja kostuta se kevyesti valkoviinietikalla. Tämän jälkeen voi pyyhkiä kaihtimet helposti!

8. Paistinpannut

Valurautapannun peseminen on helpointa, kun käytät suolaa. Suola imee öljyn ja auttaa irrottamaan palaneen ruoan. Sekoita suola pieneen määrään vettä ja huuhtele.

9. Matot

Sekoita suihkepullossa 1/3 valkoviinietikkaa ja 2/3 vettä. Ruiskuta seosta tahrojen päälle ja aseta päälle rätti. Kuumenna silitysrautaa ja silitä rättiä 30 sekunnin ajan. Hei hei, tahrat!

10. Tiskiallas

Pese tiskiallas leivinjauheen ja hammasharjan avulla. Aseta tiskialtaan pohjalle sitruunasiivuja ja huuhtele huolellisesti vedellä.

11. Ikkunat

Pese ikkunat tavalliseen tapaan, mutta kuivaa ne sanomalehdellä. Ikkunoista tulee putipuhtaat ja kirkkaat!

12. Paha haju

Kaada kulhoon 1 tl vaniljauutetta ja siirrä seos tunnin ajaksi. 150 asteiseen uuniin. Talosi täytyy ihanasta tuoksusta ja paha haju häviää!

Tiedät varmasti ihmisiä, jotka hyötyvät näistä vinkeistä – jaa niksit Facebookissa! 

Jokin näistä nikseistä tuo varmasti apua arkipäiväisiin askareisiin! 

Lähde: newsner.com