Monet pähkäilevät aamuisin mitä laittaisivat smoothieensa tällä kertaa.

Tässä kymmenen herkullista ja terveellistäkin ideaa!

1. Mintunlehdet

Tuore tai pakastettu mintunlehti tuo raikkaan aromin smoothieen kuin smoothieen. Minttu myös edistää ruoansulatusta. Katso myös: lisää minttuherkkuja.

2. Inkivääri

Kuten minttu, inkivääri tuo voimakkaan aromin ja terveyttä edistäviä yhdisteitä smoothieesi. Inkivääri mm. vilkastuttaa aineenvaihduntaasi ja vähentää turvotusta. Katso myös: Lisää inkivääriherkkuja

3. Cayennepippuri

Usko tai älä, ripaus tulista pippuria tuo smoothieesi uskomatonta tymäkkyyttä. Aineenvaihduntasi vilkastuu ja vatsasi toimii paremmin.

4. Vanilja

Lisää smoothieesi ripaus aitoa vaniljaa. Uskomattoman makunsa lisäksi vanilja auttaa alentamaan kehosi stressitasoa. Jos kärsit epäsäännöllisistä kuukautisista, vanilja voi auttaa myös tähän. Tsekkaa myös muita vaniljaisia herkkuja.

5. Cashew-pähkinät

Jos kärsit diabeteksestä tai suvussasi on diabetesrasitetta, syö cashew-pähkinöitä. Niiden terveelliset kertatyydyttymättömät rasvahapot auttavat myös pitämään sydän- ja verisuonitaudit loitolla. Cashew-pähkinät tekevät smoothiestasi myös ruokaisamman. Käytä mieluiten paahtamattomia ja suolattomia pähkinöitä smoothiessasi. Katso myös mihin muuhun cashewit sopii.

6. Kaneli

Kanelilla voit makeuttaa smoothietasi lisäämättä siihen kaloreita. Pieni ripaus riittää, kanelin aromit ovat hyvin vahvat. Tsekkaa myös muut kaneliset herkut.

7. Jauhetut pellavansiemenet

Pellavansiementen uskomattomat terveyshyödyt saat parhaiten käyttöösi käyttämällä jauhettuja siemeniä. Pellavansiemenistä saat runsaasti kuitua ja omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat mm. torjumaan erilaisia syöpiä. Ruokalusikallinen pellavansiemeniä riittää. Katso myös: Muita pellavansiemenherkkuja.

8. Chia-siemenet

Kuten pellavansiemenissä, chia-siemenissä on paljon omega-rasvahappoja sekä mm. rautaa, kuitua, proteiinia ja sinkkiä. Chia-siemenet ovat myös täynnä yleisterveyttäsi vaalivia antioksidantteja. Chia sopii myös moneen muuhun herkkuun.

9. Raa’at kaakaonibsit

Raaka kaakao sisältää paljon magnesiumia, rautaa, antioksidantteja ja flavonoideja. Saat smoothiestasi irti paljon herkullisia aromeja ja ravintoaineita pienellä rippusella kaakaonibsejä. Lisää käyttöideoita kaakaonibseille.

10. Mehiläisten siitepöly

Siitepölyä smoothieen?? Kyllä vain! Ainutlaatuisen hunajaisen maun lisäksi saat siitepölypalleroista rutkasti proteiinia, karotenoideja, lesitiiniä sekä B-, C-, D- ja E-vitamiinia smoothieesi. Siitepölyä löydät mm. luontaistuotekaupoista. Lisää asiaa siitepölystä.

Katso myös:

Lisää smoothie-inspiraatiota

Lähde: Womanitely

Kommentit

kommenttia